Bingöl’ün Solhan ilçesinde yöre halkı tarafından keşfedilen tamamen doğal bir oluşum olan Yüzen Ada, tatilcilerin yeni gözdesi olurken, turizmcilerin de ilgi odağı haline geldi.BİNGÖL (İGFA) - Bingöl’ün Solhan ilçesinde yöre halkı...
Bingöl’ün Solhan ilçesinde yöre halkı tarafından keşfedilen tamamen doğal bir oluşum olan Yüzen Ada, tatilcilerin yeni gözdesi olurken, turizmcilerin de ilgi odağı haline geldi.
BİNGÖL (İGFA) - Bingöl’ün Solhan ilçesinde yöre halkı tarafından keşfedilen tamamen doğal bir oluşum olan Yüzen Ada, tatilcilerin yeni gözdesi olurken, turizmcilerin de ilgi odağı haline geldi.
Solhan ilçesine bağlı Hazarşah köyü Aksakal göl mezrasındaki Yüzen Ada, o yörede yaşayan halk tarafından keşfedildi. Bingöl-Solhan karayolunda 4.5 km uzaklıktadır. Yüzen Ada tamamen doğal bir oluşum. Gölün üç tarafı dağlar ve tepelerle çevrilmiş düz arazi üzerinde bulunan krater gölü konumunda. Gölün şimdiki alanı 300 m2'nin üzerindedir. Gölün derinliğinin 50 metreden fazla olduğu düşünülüyor. Yaz ve kış aylarında su seviyesi aynı kalmaktadır. Su tatlı ve berrak olup, herhangi bir madensel tuz ihtiva etmiyor.
Gölün ortasında hareket eden üç ada vardır. Adalar göl içinde bağımsızdır. Üstüne binildiği zaman sal gibi her tarafa ağır ağır hareket etmektedir. Adanın üzerinde 4-5 tane bodur dişbudak ağacı mevcuttur. Çevredeki bitkiler gölün mevcut suyu ile beslenmektedir. Ada üzerinde bulunan ot kökleri sarılıcı olması nedeniyle toprak tamamen bitki kökleri ile kaynamış ve yapışmış durumdadır. Ayrıca gölün ortasında bulunan adanın yapısı incelendiğinde çayır, ayrık ot ve suda yetişen çeşitli bitkilerin ada üzerinde mevcut olduğu görülmektedir. Çevresi meşe ve yeşil alan ile kaplıdır.