Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş Başkanlığında yürütülen, Kocaeli Gölcük-Başiskele Termal Turizm Merkezi Birliğince hazırlanarak, Gölcük Belediyesi ve Marka’ nın (Doğu Marmara Kalkınma Ajansı) desteğiyle sürdürü
Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş Başkanlığında yürütülen, Kocaeli Gölcük-Başiskele Termal Turizm Merkezi Birliğince hazırlanarak, Gölcük Belediyesi ve Marka’ nın (Doğu Marmara Kalkınma Ajansı) desteğiyle sürdürülen , “Saraylı-Örcün Tarih Koridorunda Doğal Yaşam” projesi faaliyetleri arasında yer alan Organik Tarım, Turizm ve Mutfak Eğitimleri 13 Mart itibariyle başladı.
Eğitimler Gölcük Belediyesince Butik Otel olarak işletilmesi öngörülen Sultan Hatun Konağı’ nda verilmeye başlanmış olup, 40 saati teorik 40 saati de uygulamalı olarak verilecek Organik Tarım Eğitimleri ; İl Tarim Müdürlüğü Organik şubesi tarafından verilecek.
Yaklaşık 55 kişinin katıldığı görülen eğitimler, Proje Koordinatörü ve Turizm Birlik Müdürü Ayşe DIŞPINAR’ın “Saraylı-Örcün Tarih Koridorunda Doğal Yaşam” projesiyle birlikte Gölcük Belediyesi “Tarih Koridoru” Projesinin de tamamlanmasıyla, Bölgenin kültür ve turizm değerlerinin tanıtılması, korunup gelecek nesillere aktarılması ve turizme kazandırılmasına sağlayacağı katkı ve proje faaliyetlerinden bahsettiği açılış konuşmasıyla başladı.
Akabinde Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Yrd. Doçent Dr. Bilsen Bilgili girişimcilik ile ilgili devlet destekleri hakkında bilgi vererek turizme yönelik iş modellerine özellikle kadın girişimciliğine değindi. Üretilecek ürünler ve Örcün-Saraylı destinasyonunun markalaşması ve pazarlama stratejileri ile verilecek Mutfak ve Turizm Eğitimleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu.
Kadınlarımızın Ekonomik Hayata Katılımlarını Önemsiyoruz
Eğitimleri ziyaret eden Gölcük Belediye Başkanı ve Birlik Başkanı Mehmet Ellibeş yaptığı konuşmada “Gölcük Belediyesi olarak, projenin sahibi sıfatıyla bu projeyi çok önemsiyoruz. Ancak projeyi amacına ulaştıracak olan sizlersiniz. Bu bölgedeki doğal ve tarihi güzellikleri koruyarak, turizme kazandırarak kazanç elde edebileceksiniz. Son yıllarda organik tarım ürünlerini sağlıklı beslenmeye önem veren insanlar daha fazla talep etmeye başlamışlardır. Bu yörenin çevre koşulları organik ürün yetiştirmeye uygun ve bu potansiyel değerlendirilmelidir. En önemli konu bu üretimi gerçekleştirirken kurallara bağlı kalmaktır. Projenin sürdürülebilirliğinin sağlanması noktasında Belediye olarak her zaman sizlere destek olmaya devam edeceğiz. Özellikle kadınlarımızın ekonomik hayata katılımlarını önemsiyor, projenin başarıyla sürdürülebileceği konusunda sizlerin gönüllülüğüne inanıyoruz. Projeye emeği geçen herkese, kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum” dedi.
Haber: Veysel Kavrayan