Derince’de İstilacı Balıklar Bertaraf Edildi

15 Temmuz 2024 Saat: 23:24
Derince’de İstilacı Balıklar Bertaraf Edildi
Derince Belediye Başkanı Av. Sertif Gökçe ev sahipliğinde Tahtalı Göletinde ekolojik dengeye büyük zarar veren İsrail sazanları ile mücadele kapsamında balık tutma yarışması düzenlendi.

Derince’de İstilacı Balıklar Bertaraf Edildi

Derince Belediye Başkanı Av. Sertif Gökçe ev sahipliğinde Tahtalı Göletinde ekolojik dengeye büyük zarar veren İsrail sazanları ile mücadele kapsamında balık tutma yarışması düzenlendi

 NHA/Özgen Sarıkaya

Programa Yoğun Katılım Sağlandı

Derince Tahtalı Mahallesi’nde yer alan Tahtalı Göleti’nde tatlı suları hızlı bir şekilde istila ederek ekolojik dengeye büyük zarar veren İsrail sazanına yönelik balık tutma yarışması düzenlendi. Programa, Derinde Kaymakamı Mustafa Demirelli, Derince Belediye Başkanı Av. Sertif Gökçe, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Koordinatörü Hasan Ayaz, Kocaeli Sportif Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği (KAMADER) Başkanı Engin Öztürk, Amatör Balıkçılık Federasyonu Başkanı Mustafa Uyar, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve yöneticileri, mahalle muhtarları, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, kaymakamlık ve belediye daire müdürleri, balık severler ve vatandaşlar yoğun katılım sağladı.

“Çocuklarımıza Miras Bırakalım”

Göl ve çevresinin hep birlikte korunması gerektiğini söyleyen Başkan Gökçe, “Göletimiz sadece Derince’nin ve Kocaeli’nin değil Türkiye’nin cennet bahçelerinden bir tanesi. Bu etkinlik gölümüzün tanıtımı ve istilacı balıklardan temizlenmesi çok ama çok kıymetli. Sonuçlar da çok güzel. Yaklaşık 300 kiloluk İsrail sazanı yakalanmış. Bu gölü hep birlikte korumalıyız. Gölümüzü ve çevresini temiz tutarak çocuklarımıza miras bırakalım. Önümüzdeki dönemlerde yine bu işbirliğimiz devam edecek” dedi.

Biyolojik Çeşitliliğin Korunması

Yapılan etkinliğin biyolojik çeşitliliğin korunması ve gelecek nesillere temiz bir çevre bırakılması için çok önemli olduğunu belirten Başkan Gökçe, “Tahtalı Göleti’nde halkımız ile beraber düzenlediğimiz İsrail Sazanı tutma yarışması ile istilacı tür olan bu balıkları kontrol altına almayı hedefledik. Ayrıca, doğal dengenin sağlanması için gölete uygun anaç sazan balıklarını da doğal yaşam alanlarına zarar vermeyecek şekilde göletimize saldık. Bu sayede, bölgedeki su kaynaklarının biyolojik çeşitliliğini korumak ve gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmak için önemli bir adım atmış olacağız” dedi.

Gölete 500 Balık Salındı

Protokol konuşmaları sonrasında İsrail sazanı tutma yarışmasında dereceye giren katılımcılara çeşitli ödüller takdim edildi. İstilacı türler ile mücadele kapsamında Kaymakam Demirelli, Başkan Gökçe ve beraberindeki heyet ile birlikte gölete 500’ün üzerinde balık salımı gerçekleştirdi. 1-7 kilogram aralığında anaç sazan balıkları ile göletteki popülasyonun arttırılması hedefleniyor. Başkan Gökçe, istilacı türlerle mücadele kapsamında farkındalık yaratacak bu tür etkinlikleri devam edeceğini belirtti.

   

          

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız