Avrupa’nın en büyük doğal yaşam parkı Ormanya

11 Temmuz 2018 Saat: 18:53
Avrupa’nın en büyük doğal yaşam parkı Ormanya
Kocaeli Doğal Yaşam ParkıOrmanya, 53 farklı türden 467 hayvanı barındırıyor

Kocaeli’nde, tüm bölümleri tamamlandığında 4 bin dönüm alandan oluşacak Doğal Yaşam Parkı Ormanya, 53 farklı türden 467 hayvanı içinde barındırıyor. Ala geyikler, ceylanlar, karacalar gibi birçok tür park içerisindeki doğal yaşam alanlarında nesillerini sürdürüyor. Vatandaşlar, 53 farklı türden hayvanı doğal yaşamlarında ziyaret edebiliyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen projede ayrıca 40 araçlık karavan kamp alanı, 3 bin araçlık ücretsiz otopark, 100 çadırlık kamp alanı, 15 kilometrelik bisiklet, 21 kilometrelik yürüyüş parkuru ve 5 bin kişilik mesire alanı bulunuyor.Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde tamamlandığında 4 bin dönüm araziden oluşacak Doğal Yaşam Parkı Ormanya’da hazırlıklar devam ediyor.

İNSAN, ŞEHİR VE DOĞA BİR ARADA

Doğal yaşamı koruma altına alırken turistik amaçlı kullanıma daimkan veren Ormanya, 6 ana bölgeden oluşuyor ve farklı coğrafyalara ait hayvanları, doğal ortamlarında bir arada görme imkanı sağlıyor. İnsanlarındünyayı birlikte paylaştığı canlılarla yakından tanışma ve onları daha yakından tanıma imkanı sağlayan park, 17 türde 85 adet evcil memeli, 25 türde 267 adet kanatlı, 1 türde sürüngene ev sahipliği yapıyor. Botanik Yolu’nda Anadolu Coğrafyasının zengin faunası ve bitki örtüsünden onlarca örnek sergileniyor. Hayvanların doğal ortamları korunarak oluşturulan alanda, en doğal halleriyle 10 türden 114 adet hayvan bulunuyor. Bu hayvanların arasında ceylan, geyik, karaca ve yılkı atları yer alıyor. Gençlerve çocuklar, Ormanya’dabir taraftan spor yapıp eğlenirken, bir taraftan da Orman Okulu kapsamındaki etkinlikler ile doğayı keşfedecek. Gençler ve çocuklar Macera Parkında adrenalini doyasıya yaşayacak. Aileler, doğaya uyumlu tasarım ve malzemeyle üretilmiş mekânlarda tatilin tadını varacak.

BİRÇOK PROJE DEVAM EDİYOR

Tatil ve eğlence seçeneklerini çoğaltacak ve doğayı yakından keşfetmeyi sağlayacak birçok proje de geliştiriliyor. Orman okulu, macera parkı, sportif olta balıkçılığı, karavan kamp alanı, çadır kamp alanı, doğa yürüyüş ve bisiklet parkurları, doğa müzesi gibi projeler de en kısa sürede tamamlanacak.

“DERDİMİZ İNSANLAR İLE HAYVANLARI BİRBİRİNE YAKLAŞTIRMAK”

Alanda, insanları koruyup, hayvanları doğal ortamlarına bıraktıklarını belirten Genel Sekreter Bayram, “Arkadaşlarımız projeyi parça parça yaparak uyguladılar. Bir ayın içinde inşallah tamamlanacak. Yılkı atları var, lamalar var, lemurlar var, kanatlı hayvanlarımız, ceylanlarımız, geyiklerimiz var.  Yeni cinslerimiz gelecek. Derdimiz, insanlarla hayvanları kendi ortamlarında bir birlerine yaklaştırabilmek. Özellikle çocuklarda, hayvan sevgisini bu yaşlarda canlandırabilmek” şeklinde konuştu.

 

 

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız