Atla Terapi Merkezi İnşaatı Hızla Yükseliyor

26 Temmuz 2017 Saat: 10:06
Atla Terapi Merkezi İnşaatı Hızla Yükseliyor
Kartepe’nin Karatepe Mahallesi’nde yapılan “Atla Terapi Merkezi” inşaatı hızla devam ediyor. Engelli bireylerin tedavisi için hizmet verecek olan merkez, bölgedeki sağlık turizmine de katkı verecek.

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in büyük önem gösterdiği Atla Terapi Merkezi’nin yapımı hızla devam ediyor. Engellilerin sağlık hizmetinde kullanılmak üzere projelendirilen “Atla Terapi Merkezi” Karatepe Mahallesi’nde yer alacak. “Engeller Atla Aşılıyor, Umutlar Taşınıyor” sloganıyla MARKA desteğiyle sürdürülen çalışmalar bittiğinde ilçede çok önemli bir hizmet daha hayata geçmiş olacak. Atla Terapi Merkezi sayesinde; kas ve gelişme hastalıkları, down sendromu, otizm gibi hastalıkların tedavisinde atla terapi yöntemi kullanılacak.

ÇOK DONANIMLI

Atla Terapi Merkezi içerisinde; 13 araçlık otopark, 81 m² idari bina, her biri 11 m² olan 8 adet ahır, 157 m² depo, 189 m² kafeterya-soyunma odaları, 800 m² kapalı manej, 2500 m² açık manej alanı, atla gezinti yolu, 8 adet ahıra 18 m² balkon padok, 4 adet 20 m² açık padok, yeşil alanlar, evcil hayvan kümesleri ve çocuk oyun alanları yer alacak. Tesiste terapi ve binicilik eğitimi verilmesi hedefleniyor. 

ÜZÜLMEZ ÖNEMSİYOR

Projenin devamında binicilik müsabakaları, atlı doğa sporları, atlı okçuluk sporlarının yapılmasını da amaçlayan Kartepe Belediyesi, yakın zamanda Hipoterapi Çalıştayı da yaparak projeyi bilimsel, bölgesel ve sağlık turizmi etkileşimleri açısından da ele alacak. Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “Atla terapi yöntemine olan yoğun talep Türkiye’den ve yurt dışından insanların bölgemize gelmesini sağlayacak. Şehrimizde, atla terapi yöntemini ilk hayata geçiren belediye olarak bir ilki daha gerçekleştiriyoruz” dedi.

ATLA TERAPİ NEDİR?

Atla terapi veya at eşliğinde terapi; fiziksel, zihinsel veya duygusal bozukluğu olan hasta gruplarında fonksiyonel açıdan iyileşme ve gelişme sağlamak amacıyla atın hareketlerinden yararlanılan bir tedavi metodudur.

Atla terapi, atın yürüyüşündeki dinamik ve ritmik hareketler sayesinde engellinin birçok kas ve sinirsel sistemlerinin uyarılmasını sağlar. Atın terapiye yönelik bu özel hareketleri ile engeli bulunan kişinin kas, tendon, deri ve eklemlerindeki sinir alıcılarına duyusal uyaranların iletilmesini sağlar. Buna atın iyileştirme etkisi denir. Böylece engellinin sinir sisteminde hareket, denge, dokunma duyuları algılanır. Engelli binicinin atın hareketlerine uyum gösterme isteği ve gayri ihtiyari zorunluluğu onun kaybettiği ya da geliştiremediği duruşsal reflekslerini ortaya çıkarır ya da arttırır. Atın hareketleriyle birlikte gerçekleşen bu uyarılar, engellinin verdiği yanıt, vücudunun birçok sistemini harekete geçirir. Atla terapideki amacımız: denge, koordinasyon, duruş (postür) kontrolü, ince motorik gelişim, konuşmayı uyarmak, kognitif becerileri ve iletişim becerilerini yükseltmektir.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız