Gemlikspor Futbol Akademisi, sadece ilçenin değil şehrin de kaderini değiştirecek bir yapı haline geldi. Yaklaşık 200 sporcusuyla birlikte futbol adına geleceğin temelleri de bu akademide atılıyor.Akın GÜLER/A GAZETE-BURSA (BURSA İGFA) Tür...
Gemlikspor Futbol Akademisi, sadece ilçenin değil şehrin de kaderini değiştirecek bir yapı haline geldi. Yaklaşık 200 sporcusuyla birlikte futbol adına geleceğin temelleri de bu akademide atılıyor.
Akın GÜLER/A GAZETE-BURSA (BURSA İGFA)
Türkiye’de futbol herkesin çok sevdiği ve ilgi ile takip ettiği bir spor dalı konumunda bulunuyor. Takım oyunu esas alındığında devamlı olarak taze yeteneklere ihtiyaç duyulan bu aktivitede altyapının önemi de her geçen gün artıyor.
Belirli yaş gruplarının takım oyununa adaptasyonu, futbol etiğini öğrenmesi, sosyalleşmesi, aidiyet duygusunun gelişmesi, sporun sağladığı yaşam disiplinini hayatına uyarlayarak bedensel ve zihinsel gelişimi gibi birçok gerçeği olan altyapılar ise büyük önem taşıyor.
200 ÖĞRENCİYE ÇIKTI
Gemlikspor Futbol Akademisi sadece ilçenin veya şehrin değil ülkenin geleceğine damga vurmaya hazırlanıyor. U11,U12 ve U14 yaş gruplarında Gemlikspor’un gençleri yoğun bir çaba sarf ediyor. 2,5 – 3 yıl önce 10-12 öğrenci ile faaliyetlerine başlayan akademide, bugün itibarı ile 200 civarında öğrenci bulunuyor.
İŞTE O KADRO
Akademide; Gemlik Lale Kemal Kılıç Okulu Beden Eğitimi öğretmeni ve aynı zamanda TFF. B Lisanslı Futbol Antrenörü olan Emrah Kuru, Gemlik Endüstri Meslek Lisesi Beden Eğitimi öğretmeni ve TFF B Lisans Futbol Antrenörü Mesut Dağhan, Beden Eğitimi Öğretmeni Hamza Akay, TFF C Lisans Futbol Antrenörü Selahattin Üzger, TFF C Lisans Futbol Antrenörü Kubilay Sayışman, eski futbolcu ve antrenör Savaş Ören yöneticilerden Ferhat Orhan ve Erdal Aktay yer alıyor.
CÜZİ BÜTÇELER
Gönüllülük esasına göre çok cüzi bütçelerle, Türk futboluna yetenek kazandıran bu mütevazı ekip, tüm özverileriyle, akademideki her genç için ciddi mesai harcıyor. Bu ekibin amacı; bilgi ve birikimlerini aktarabilecekleri yetenekli gençleri Türk futboluna kazandırmak. Büyük Önder Atatürk'ün de dediği gibi Zeki, Çevik ve Ahlaklı sporcuları yetişmesi, maç esnasında korakor mücadele edilmesi ama maçtan sonra rakibin elinin sıkılması, sevgi ve saygı çerçevesinde spor yapılması, takımdaşlığın ön plana çıkması en büyük düsturları arasında yer alıyor.
HALKA AÇIK ÇAĞRI
Gemlikspor antrenörlerinden Savaş Ören, en büyük kazançlarının atılan golden sonra tüm takımın sarılmak üzere kendisine doğru koşması olduğunu dile getirdi. Gemlik halkına da seslenen Ören, “Eğer milyonlarca doları yabancı hayranlığı adına 35 yaş üstü futbolculara vermek istemiyorsanız, kendi gençlerinizle gurur duymak istiyorsanız maddi ve manevi desteğinizi altyapıya yönlendirin” diye konuştu.