Kültür

Fransız Piyanist Olivier Moulin’den Klasik Müzik Ziyafeti

21. Gümüşlük Müzik Festivali, Fransız piyanist Olivier Moulin’in, Antik Taş Ocağı’nda verdiği muhteşem konserle devam etti…

7 Ağustos 2024 Saat: 10:38
Fransız Piyanist Olivier Moulin’den Klasik Müzik Ziyafeti
Fransız Piyanist Olivier Moulin’den Klasik Müzik Ziyafeti

Fransız Piyanist Olivier Moulin’den Klasik Müzik Ziyafeti

21. Gümüşlük Müzik Festivali, Fransız piyanist Olivier Moulin’in, Antik Taş Ocağı’nda verdiği muhteşem konserle devam etti… Bosfor Turizm’in ana sponsorluğunda ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle gerçekleştirilen festival kapsamında Bodrumlu klasik müzikseverle buluşan Fransız piyanist performansıyla alkış aldı…

NHA/ÖZGEN SARIKAYA

Etkinlik sponsorluğunu Institut Français Türkiye-İzmir’in üstlendiği konser, festivalin 25 asırlık tarihi mekanında günbatımında başladı. Çok sayıda sanatseveri bir araya getiren konsere Olivier Moulin, Schumann, Fauré ve Ravel’den derlediği bir repertuvarla çıktı. Washington Post tarafından “olgunluk ve zarafet sergileyen genç sanatçı” olarak övgü alan Fransız piyanist Olivier Moulin, Avrupa ve dünyanın çeşitli ülkelerinde önemli müzisyen ve şeflerle sahne aldı, büyük orkestralarla çalma imkanı yakaladı.

Gümüşlük’te festival sahnesinde üç eser seslendiren Moulin, programına R. Schumann’dan, “Do Majör Fantezi, Op. 17” başlıklı eserle başladı. Ardından G. Fauré’den, “Tema ve Varyasyonlar, op.73” ve son olarak da M. Ravel’den seçtiği “Gaspard de la Nuit” başlıklı yapıtla geceyi sonlandırdı.

Festivallerin aranan yüzü

Eğitim hayatı boyunca Aldo Ciccolini, Yvonne Loriod-Messiaen, Jacques Rouvier, Jean-François Heisser, Sergio Perticaroli gibi ustaların tavsiyelerinden de yararlandığını belirten Fransız piyanist, uluslararası piyano yarışmalarında ödüller kazandı ve önemli uluslararası festivallere davet edildi. Nancy Konservatuvarı’nda piyano profesörü olarak görev yapan ve Epinal Uluslararası Piyano Yarışması’nın başkanı olan Olivier Moulin, düzenli olarak Avrupa, ABD, Meksika, Japonya ve Çin’de masterclasslar veriyor. Bu sene de Gümüşlük Festival Akademisi Piyano II Masterclass programında dersler verecek olan Moulin, İstanbul, Porto Santa Cecilia, Grosseto’daki Scriabin ve Sviatoslav Richter Uluslararası Piyano Yarışması gibi birçok uluslararası piyano yarışmasının jürisinde yer alıyor.

 

Çocuklar için müzik temalı atölye, Gümüşlük Sahilinde idi…

Festival sanatçıları İlyun Burkev ile Elvin Hoxha ile Peksimet Eğitim ve Kültür Derneği üyesi Peksimetli çocukların katılımıyla Gümüşlük Müzik Festivali’nin çocuklara yönelik gerçekleştirdiği atölye, Gümüşlük sahilindeki festival merkezinde düzenlendi. Bir önceki hafta da Aslı Altan Şekerci yönetiminde, festival sanatçıları Cem Esen ve Poyraz Baltacıgil'in katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, çocukların canlı bir performansını dinleyip, bunu renkle eşleştirdikleri, ardından sonucu kişisel duygularını ifade etmenin bir aracı olarak kullandıkları bir atölye olarak tasarlanmıştı. Festivalde bir sonraki atölyeyi 25 Ağustos’ta Miron Rafajlovic düzenleyecek ve son atölye 03-07 Eylül tarihleri arasında, Caner ve Tamer Karakaş yönetiminde çevre bilinci temalı 3 çocuk atölyesinden oluşacak.

 

Gümüşlük’te Festival Ilya Itin ve Lorenzo Di Bella ile devam edecek

21.Gümüşlük Müzik Festivali “Nadir ve heyecan verici” bir piyanisti; Ilya Itin’i, 7 Ağustos Çarşamba akşamı, Antik Taş Ocağı’nda konuk edecek… Rus piyano virtüözü, programda C. Debussy’nin – Claire de Lune ve – 12 Preludes book 2 L.123 başlıklı eserlerini ve daha sonra F. Chopin’in, “24 Preludes, Op. 28” başlıklı yapıtını icra edecek. Özellikle ABD ve Japonya’da konser biletleri haftalarca öncesinden tükenen Ilya Itin, Gümüşlük Müzik Festivali’nin birçok kez konuğu olmuştu.

Bu konserin ardından 21. Gümüşlük Müzik Festivali, kendisinden “Heyecan verici sofistike bir müzisyen” olarak bahsettiren İtalyan Lorenzo Di Bella’nın, 10 Ağustos Cumartesi akşamı, Antik Taş Ocağı’nda vereceği konserle devam edecek. İtalya’nın sevilen sanatçılarından Di Bella, tarihi mekandaki konserde, Bach, “Leveque:

Sheep may safely graze, BWV 208”; F. Chopin: “Scherzo No. 2, Op. 31”; F. Schubert: “Impromptu No. 4, Op. 90”; F. Chopin: “Balad No. 1 Sol minör, Op. 23” ve “Andante Spianato et Grande Polonaise Brillante Op.22” son olarak da F. Liszt’ten, “Réminiscencesde Norma, S.394” başlıklı eserleri seslendirecek.

 

Elvan Erdin resim sergisi tarihi şapelde açılıyor

Bosfor Turizm’in ana sponsorluğunda ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle devam eden 21. Gümüşlük Müzik Festivali kapsamında Ressam Elvan Erdin’in, “Yetecek kadar” başlıklı resim sergisi, 11 Ağustos Pazar günü sanatseverlerle buluşacak…

Kadıkalesi Armonia Bodrum Evleri Şapeli’nde kokteylle açılacak olan sergide sanatçının son dönem çalışmalarının yanı sıra farklı dönemlerde ürettiği eserleri sergilenecek. Ressam Elvan Erdin’in resim ve yerleştirmelerinden oluşan sergi, 25 Ağustos Pazar gününe kadar, Çarşamba, Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri saat 16.00-20.00 arası sanatseverlerin ilgisine açık olacak.

Babası da mimar olan Elvan Erdin, çocukluğundan bu yana sanatla iç içe büyümüş bir sanatçı. Resme ilk olarak çocukluk yaşlarında başlayan Elvan Erdin, normal lisede okumayı reddederek Maçka Teknik Lisesine kaydolmuş. Buradan Endüstriyel Boya ve Dekorasyon bölümünden mezun olan Erdin, “malzemeyi burada sevdim, boyayı zaten çocukluğumdan beri severdim ama böylece derinine indim ve ressam olmaya karar verdim” diyor. Daha sonra İngiltere’ye yerleşen Erdin, resim eğitimini Croydon College Fine Arts Painting bölümünde tamamlamış. İleriki dönemlerde Guildhall University, London’da İnterior design ve Technology bölümüne devam etmiş ve BA Honours degree ile mezun olmuş.

Sanat hayatına 2019’dan sonra Bodrum’da devam etmiş

Türkiye’de ve yurtdışında birçok karma sergiye katılan sanatçı, kişisel sergiler açmış, fuar ve bianellere katılmış, çeşitli tasarım ve sanatsal projelere imzasını atmış. 2019 yılında Bodrum’a yerleşen Elvan Erdin, ürettiği eserleri Bodrum’un kimliğinden ayrı düşünmek istemiyor; çağdaş bir yaklaşımla kentin tarihiyle uyumlu sergiler açarak Bodrum’un hafızasına eklenmeyi amaçladığını ifade ediyor. Kadıkalesi Armonia Bodrum Evleri Şapeli’ndeki sergiyi çok önemsediğini belirten sanatçı, “Kilise çok özel bir mekan; duvarların dili olsa kim bilir neler anlatırlardı bize” diyor.

3 kişilik bir sanat inisiyatifini temsil eden Erdin, daha önce Bodrum’da 3 küratöryel proje gerçekleştirdiklerini belirtiyor. Bodrum Dağbelen’deki “Ayşe Teyze” konulu sergi, Bodrum Kent Müzesi’nde “Merhaba” başlıklı bir proje; Bodrum Deniz Müzesi’ndeki “Deniz Ülkesi” sergisi.

Sanatçının insiyatiften bağımsız olarak açtığı sergilerinden bazıları şöyle:

Gümüşlük Cemile’nin Sabunları’ndaki kişisel sergisi, Bargilya Festivali kapsamında gene tarihi bir yapıda, ‘Tuz Deposu’nda açılan ‘Kuşlar’ adlı grup sergisi ve Bodrum Yağhane’de açılan kişisel sergi.

 

Gümüşlük Müzik Festivali’nde belgesel gösterimi

Bosfor Turizm’in ana sponsorluğunda ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle gerçekleştirilen 21. Gümüşlük Müzik Festivali, Ethem Özgüven’in son filminin gösterimiyle,

12 Ağustos akşamı devam edecek…

Gümüşlük Müzik Festivali kapsamında 12 Ağustos Pazartesi akşamı saat 21:00’de “Karanlık Zamanlarda Şarkı Söylemek” adlı belgesel, Gümüşlük festival merkezinde ücretsiz gösterime girecek. - singingindarktimes.org – Ethem Özgüven’in yönettiği 42 dakikalık belgesel, depremin Hatay’daki izlerini sürüyor. 2024 yılı yapımı belgesel, Hatay Akademi Senfoni Orkestrası’nın hikayesini ve geçen bir yılın sonunda Hataylı sanatçıların dayanışmasını anlatıyor.

“Antakya.

Yıkık bir şehir, aslında bir şehirden daha fazlasıdır.

Binaları, sokakları, anıları yıkıntıların altına gömüldükten sonra belki de bir şehrin özü kalır geriye. Belki de bir "seda" tüm bu enkazı toplar ve bir araya getirir. 'Hatay Akademi Senfoni Orkestrası' bu amaçla yola çıktı.

Direncin yankıları umudun ahengiyle buluşuyor. Sadece bir şehri yeniden inşa etmek için değil, bir toplumun ruhunu yeniden inşa etmek için yıkıntılar ve melodilerle dolu bir yolculuğa çıkarken bize katılın. Felaketin küllerinden dayanışmanın senfonisi doğuyor.”

 

21.Gümüşlük Müzik Festivali sponsorları

Ana Sponsor: Bosfor Turizm

Kurumsal Sponsorlar: T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Belediyesi

Etkinlik Sponsorları ve kolaylaştırıcı partnerler: Institut d’estudis balearics, Institut Français Türkiye İzmir, Amerikan Hastanesi Bodrum, Macar - Türk Kültür Yılı, Aktur A.Ş, Zuhal Müzik

Hizmet sponsoru: Pür Recording Studio

Biletler: Biletix online, Biletix gişeleri, Festival merkezi, konser giriş kapılarından temin edilebilir.

Antik Taş Ocağı’ndaki “Taşta” konserleri ve Zefirya Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki konserler 21.00; Gümüşlük festival merkezindeki “Suda” konserleri 20.30; Gümüşlük festival merkezindeki “Kumda”-Toprak Ev konserleri 20.30’de başlamaktadır.

info@gumuslukfestival.org

2024 Gümüşlük Müzik Festivali Konser Programı

07 Ağustos: Ilya Itin (Rusya) Piyano - Antik Taş Ocağı – TAŞTA (21.00)

10 Ağustos: Lorenzo Di Bella (İtalya) Piyano - Antik Taş Ocağı – TAŞTA (21.00)

13 Ağustos: Kumda Piyano II – GFA Piyano Masterclass Öğrenci Konseri - Toprak Ev, Gümüşlük Festival Merkezi (20.30)

14 Ağustos: Mats Eilertsen Trio– (Norveç) - Gümüşlük Festival Merkezi – SUDA (20.30)

15 Ağustos: İlyun Bürkev (Türkiye) Piyano & Elvin Hoxha - (Türkiye) Keman - Antik Taş Ocağı – TAŞTA (21.00)

18 Ağustos: Çağıl Kaya Sextet (Türkiye) - Gümüşlük Festival Merkezi – SUDA (20.30)

25 Ağustos: Miron Rafajlovic (Bosna Hersek/İspanya) - Gümüşlük Festival Merkezi – SUDA (20.30)

29 Ağustos: Tineke Postma Aria Group (Hollanda) - Gümüşlük Festival Merkezi – SUDA (20.30)

31 Ağustos: Tineke Postma(Hollanda) Saksafon&Cenk Erdoğan (Türkiye) Gitar-Gümüşlük Festival Merkezi–SUDA (20.30)

07 Eylül: Stefano Battaglia (İtalya) Piyano & Tamer Temel (Türkiye) Saksafon - Gümüşlük Festival Merkezi–SUDA (20.30)

09 Eylül: Gülsin Onay (Türkiye) Piyano & Erkin Onay (Türkiye) Keman - Antik Taş Ocağı – TAŞTA (21.00)

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Eko Yaşam Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
sahabetkonya eskortankara escortankara escortAtaşehir EscortbetmatikmariobetmatadorbetmostbetbetonredGrandpashabetGrandpashabetmarsbahisjojobet günceldeneme bonusuOnwinjojobetjojobethacklinkbetkomjojobetjojobet girişKavbet https://thechelseatreehouse.com/ deneme bonusujojobet girişjojobet girişjojobetGrandpashabetbetebetjojobetjojobetbetebetcasibom twitterbahsegeljojobetjojobetjojobetcasibomcasibom twittermarsbahisholiganbetcasibom güncelextrabetbetistmatbet girişhttps://www.cafeneve.com/casibommatadorbetbaywinMatbetJojobet girişsahabet girişextrabetHoliganbetHoliganbet girişakcebetJojobet girişbahiscom twitter girisefes casino twitterroketbet twitterbetturkey twitter girisbetgar twittertipobet turkiyebetivo twitterjojobetcasibom güncelbetivoHoliganbetbahiscombetonredGrandpashabet girişCasibom girişbetandyou girişefes casino girişroketbet girişJojobethttps://www.thefourfifteen.com/akcebet girişistanbul escortdeneme bonusucasibommatadorbetmatadorbetjojobet girişjojobet girişSekabetholiganbetSupertotobetcasibommarsbahisjojobet adresijojobetjojobetjojobetrealbahisprestijbettarafbetasyabahisPusulabetultrabetMARSBAHİSmarsbahiscasinolevantbetteyimbetsihirbazisecretbetgolvarmilyarcomonwintipobetMarsbahisjojobet günceljojobetextrabet royalbetkavbet supertotobetsupertotobet girişbetistbetriyalbetriyalbetriyaljojobet girişjojobetjojobetjojobetcasibombetriyalPusulabetbetgartipobetcasibom girişjojobet güncel girişmatadorbet girişonwin girişonwin girişgrandpashabet girişcasibom girişonwin girişjojobet girişjojobetjojobetsahabetsahabet girişsahabet güncel girişjojobetimajbetcasibomcasibomjojobetonwin girişcasibom girişcasibom güncel girişcasibom güncel girişpiabetbetebetbetriyalbetwoongaziantep escortgaziantep escortporno izleJojobetcasinolevantmarsbahisvaycasinocasibom güncel girişmostbet girişjojobetbetkanyonultrabetlevantcasinodeneme bonusu veren sitelercasinolevantcasibomcasibom günceljojobet girişgrandpashabetcasibom güncel girişdinamobetjojobet giriş günceljojobet giriş günceljojobet jojobet casibomcasibom güncel girişjojobetcasibomcasibomcasibomcasibommatadorbet güncel girişcasibomcasibomcasibom güncel girişcasibom güncel girişcasibomcasibom güncel girişcasibompadişahbetMeritkingjojobetMATADORBET GİRİŞCASİBOMasyabahisMATADORBETbetebet girişjojobet girişjojobetMeritkingganobetganobetCASİBOMstarzbet twitterMARS7slotslevant casinobetriyal girişjojobetJojobet girişjojobet girişcasibomjojobetjojobet girişjojobet guncelaresbetmavibetCasinopluslunabetwinxbetmarsbahisbycasino girişBnl businessmaltcasinojojobetvaycasinovaycasino girişjojobet girişmarsbahiskralbetmatbetonwin güncel giriscasibom güncel girişjojobetjojobetcasibom güncel girişjojobetcratosslotjojobet girişmarsbahis girişvaycasino girişJojobet girişnakitbahissekabetcasibomcasibommarsbahisMarsbahiscasibomcasibomcasibomBnl businessdumanbethttps://kst.nis.edu.kz/jojobetcasibomcasibom güncelextrabetjojobetbeylikdüzü escort bayanbahsegel girişparagaranti.comataşehir escort bayancasibom giriscasibomfixbet girişpiabellacasinomarsbahis günceljojobet girişlimanbetbetebet girişcasibomqueenbetbankobetcasibom güncel girişcasibomasyabahismatadorbet twitterBetebet