İzmir İl Özel İdaresi’nin kapatılmasından sonra Karşıyaka Belediyesi’ne gönderilen 27 personelin beşine görev veren Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar gerisini iade etti. Karar valilikten döndü.
İzmir İl Özel İdaresi’nin kapatılmasından sonra Karşıyaka Belediyesi’ne gönderilen 27 personelin beşine görev veren Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar gerisini iade etti. Karar valilikten döndü. Vali Mustafa Toprak, Akpınar’ın kararını veto etti. Başkan Akpınar, “İş barışını engelleyecek arkadaşlarla çalışmayacağım” dedi.
Sağlık Eğitim Yerel Yönetim Politika Muhabirleri ve Danışmanlar Derneği (SEYEPDER) ziyaretinde konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar gündemdeki konuları değerlendirdi. Akpınar, Özel İdare’nin kapatılmasından sonra Karşıyaka’ya gönderilen personelin büyük bölümünü iade ettiğini kararın Vali Mustafa Toprak tarafından kendisine geri gönderildiğini söyledi.
Akpınar, “Özel idareler kapatıldıktan sonra, özel idare çalışanlarını belediyelere dağıttılar. Burada ayrıca özel idareye ait gerek bina, gerekse arsa noktasında mallar vardı. Biz de ilçe belediyesi olarak bu işin içinde olmak isterdik. Personel dağıtımında da ihtiyacıma göre personel almalıydım. En azından öyle bir hakka sahip olmalıydım. Valilikten gönderilen arkadaşlar bize geldi. Biz başarı odaklı çalışıyoruz. Ben bir devlet dairesi algısını yıkıp kentte sivil toplum örgütü algısını oluşturmak için çalışırken personelim de buna inanmış olmalı. Özel idareden gelen arkadaşların birçoğuyla ne yazık ki belediye içerisinde o çalışma ortamını yakalayamayacağımızı gördüm. Bu çalışma ortamını yakalayabileceğimiz arkadaşları da aldık. Toplam 5 arkadaşımızı da göreve başlattık. Yasal durum neyse onu yerine getireceğiz ama bu konuda gelen arkadaşları bir göreve başlatmayacağız. Onları havuzda bekleteceğiz. Maaşlarını da biz vereceğiz. Faydalanabileceğim arkadaşlardan tabi ki faydalanacağım ama iş barışını engelleyecek personelle de çalışmayacağım” dedi.
KOCAOĞLU ÇEVRECİ İNSAN
Akpınar, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Yamanlar’a yapmayı planladığı ÇED süreci devam eden Katı Atık Bertaraf Tesisi hakkında da konuştu. Akpınar, “Biz bilime inanıyoruz. Şuan mesele ÇED sürecinde. Bilim neyi uygun görürse onu yapacağız. Bu arada bir yanlış anlaşılma var orası çöp depolama alanı değil bir bertaraf tesisidir. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da çevreciler kadar çevreyi doğayı seven bir insan. Belediye başkanlığı süresince yaptığı hizmetlerle de kentte iz bırakmaya çalışan bir yerel yöneticidir. Doğada katliam yaratacak bir şey yapmaz. Mutlaka bir araştırma yapıldı ve orada bir sıkıntıya neden olmayacağını bildiği için bertaraf tesisini oraya kurmaya karar verdiler. ÇED sürecinden sonra ‘burada olmaz’ denilirse tesis oraya yapılmayacak” diye konuştu.
GAZETECİ OLMAK İSTEDİM
SEYEPDER yönetimin ziyaretinden mutlu olduğunu belirten Başkan Akpınar, basının önemine değindi. Akpınar şunları söyledi:
“Basın olarak her türlü şartta ve ortamda çalışmak ve halkı doğru bilgilendirmek amacıyla, doğru haber anlayışıyla çalışıyorsunuz. Kağıt kalemi eline alıp da köşe yazmak ya da haber yazmak gazetecilik değildir. O kişi gazeteci değildir. Sadece bir hevesle yeteneğini bir gazetede değerlendirmektir. Ona gazeteci değil ‘makaleci’ derim. Gazetecilik mesleğine çok saygı duyuyorum. Türkiye de son yıllar da gazetecilik mesleğinin tam anlamıyla yapılamadığı süreçlerde yaşıyoruz. Medya baskı altında çalışıyor. Türkiye’nin Dünya gündemine geldiği olumsuz durumlar da yaşıyoruz. Gazetecilik mesleğinin daha özgürce ve daha güvenli şartlarda yapılması gerektiğine inanıyorum. Gazetecilik toplumu daha ileriye götürecek bir meslektir. Fakat sigortasız olarak bu işi icra eden muhabirler görüyorum. Bunun denetiminin çok iyi denetiminin yapılması gerek. Biz Karşıyaka Belediyesi olarak alın teri dökenin her zaman yanındayız. Yaşamım boyunca gazetecilik mesleğini sevdim. Gazeteci olmak istemiştim ama olamadım. Medya topluma yön vermeli, rehber olmalıdır.”